Bűbájkoktél elkészítése: - 3db citrom - méz vagy cukor - 1 banán - 3 kivi - 1 narancs - vaníliás cukor - tejszínhab
A gyümölcsöket meghámozod, és kis darabokra szeled, majd kb. három teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixolod. A kész turmixot meghinted vaníliás cukorral és tejszínhabot teszel a tetejére. Nagyon finom magában is, de ajánlatos keksszel vagy piskótával fogyasztani.
(Nyeste Kinga)
Vajsör elkészítése:
- 20 gramm vaj - 2 evőkanál cukor - fél liter tej - fahéj
A vajban megpirítod a két evőkanál cukrot, majd mikor már a cukor barnára pirult, felengeded fél liter forró tejjel. Állandóan kevergetve habzásig forralod, majd őrölt fahéjjal ízesíted.
Root vajsör elkészítése: - 20 gramm vaj - Root sör (édes, alkoholmentes angol sör) - kávétejszín
A vajat megolvasztod, a sört egy kicsit felmelegíted, és alaposan összekevered őket. Ha még finomabb (és kalóriadúsabb) italt szeretnél, hozzáadhatsz kávétejszínt.
Zabpehely elkészítése: - egy csésze zabpehely - fél csésze tej - pirított mandula (ízlés szerint) - aszalt sárgabarack (ízlés szerint) - mazsola - méz
Egy csésze zabpelyhet két csésze vízben felfőzöl, csipet sót szórsz rá, majd fél csésze tejjel sűrűre főzöd. Ízlés szerint cukorral, mézzel édesíted, majd meghinted apróra vágott aszalt sárgabarack- és manduladarabokkal.
Szilvaszósz elkészítése: - 10-12 érett szilva - cukor - fél csésze vörösbor - fahéj
A szilvát kimagozod. Egy lábosban két evőkanál cukrot pirítasz. Amikor már szép barna színe van, beleteszed a magozott szilvát. Pár percig párolod, majd felöntöd fél csésze vörösborral (az alkoholtartalom a főzés során elpárolog). Őrölt fahéjat szórsz rá, ha szükséges, mézzel ízesíted. Ezután összeturmixolod. Sült húsok mellé, vagy szilvásgombóc önteteként kiváló.
Töklé elkészítése: - sütőtök - méz - almalé vagy tej - őrölt szerecsendió vagy fahéj
Vágj ketté egy tököt, távolítsd el a magokat. A vágási felülettel lefele tedd a sütőbe egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon süsd kb. félórát-órát. Mikor evéshez elég puha lenne, vedd ki, szedd ki a belsejét, hagyd kihűlni. Majd botmixerrel pépesítsd. Ízlés szerint mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis őrölt szerecsendió vagy fahéj is nagyon jól feldobja! |